Koningschieten 2014

Ieder jaar, op de 1e zondag van Mei, moet de titel verdedigd worden. Wie is de nieuwe Koning of Koningin?

Zondag 13:00, 12 leden staan aan de lijn om een gooi te doen naar de titel. Totaal worden er 50 wedstrijdpijlen geschoten en hij of zij met de meeste punten mag zich een jaar lang Koning of Koningin van Aurora noemen!

Na iedere set van 5 pijlen worden de subtotalen bijgehouden om zo ook voor de toeschouwers een overzicht te presenteren. En uiteraard is dit lekker confronterend voor de schutters. Wie kan zijn zenuwen het best onder bedwang houden?

IMGP4545m

Ik liet tijdens de 2e helft van de wedstrijd in ieder geval zien dat het niet mijn sterkste kant is šŸ˜‰

Deze keer kon wegens persoonlijke omstandigheden Rien helaas niet meedoen. Hij was vorig jaar samen met Jos (Z) op een gelijke score geƫindigd en was daarmee dit jaar ook kanshebber voor de 3e plaats. Deze keer schoof Peter zich naar voor als kanshebber voor een plaatsje in de top 3. Tonny en ik bleven elkaar afwisselen als de nummers 1 en 2. Tot ik tenslotte in de tweede helft toch teveel punten liet liggen.

Bij de Jeugd waren de nummers 2 en 3 ook aan elkaar gewaagd en Dave (2) en Joshi (3) zijn niet ver uit elkaar geƫindigd. Jori was echter te sterk voor de andere 2 heren en heeft de 1e plaats behaald bij de jeugd.

Uiteindelijk was de uitslag helaas (voor mij) gelijk aan die van vorig jaar. Tonny is opnieuw Koningin!

Op de 2e plaats ben ik geƫindigd en Jos (Z) is de eeuwige derde. Uiteraard moet dat gevierd worden en daarom kwamen we in de avond weer bij elkaar voor het traditionele Koningsbier.

De winnaars
De winnaars

Tenslotte volgt dan nog het officieuze deel van de voorstelling. Jos, Dries en sinds kort ook Ilse doen de overige Huldigingen waarbij ook prijzen worden toegekend aan andere prestaties buiten alleen het schieten. Bijvoorbeeld ‘de grootste theeleut’.